Këshilla

Cili është ndikimi i vërtetë i omega-3 në zemrën tonë?

Një nga masat dietike më sfiduese në këtë drejtim është rritja e marrjes së acideve yndyrore omega-3.

Depresioni veror: Çfarë është dhe si ta shmangni atë?

Depresioni veror është një term që përshkruan një gjendje psikologjike që mund të ndodhë gjatë verës. I përket çrregullimit afektiv sezonal dhe zyrtarisht klasifikohet si një nënlloj i çrregullimit depresiv.

Përveç marrjes se sasisë së mjaftueshme të lëngjeve, gjatë verës duhet t'i kushtoni vëmendje marrjes së mjaftueshme të vitaminave dhe mineraleve dhe ja përse!

Kur temperatura e trupit rritet, sistemi nervor qendror u dërgon gjëndrave të djersës një mesazh se është koha për të djersitur dhe kështu, me djersitjen, krijohet një efekt ftohës në trup. Përveçse mund të çojë në dehidratim, djersitja e tepërt mund të shkaktojë mungesë të magnezit dhe vitaminave të tretshme në ujë, të cilat janë thelbësore për funksionimin optimal të trupit tonë.

Jo një, por 21 vitamina dhe minerale më të rëndësishme në 100% të dozës së rekomanduar ditore

Vitaminat dhe mineralet janë të nevojshme për funksionimin optimal të organizmit tonë dhe ne i marrim ato me anë të një diete të larmishme dhe të ekuilibruar. A jeni i sigurt që menuja juaj I plotëson nevojat e trupit per vitamina dhe minerale? Lexoni më shumë rreth vitaminave dhe mineraleve në këtë artikull dhe pse është mirë të merrni shtesat dietike.

Një farmaci udhëtimi mund t’ju ​​kursejë telashet gjatë pushimeve

Udhëtimet e rastit janë pjesë e stilit të jetës moderne. Sado interesante dhe tërheqëse të jenë, ato sjellin me vete edhe disa rreziqe për të cilat duhet përgatitur në kohë.

Këshilla të thjeshta për të rritur imunitetin

Imuniteti është vija e parë e mbrojtjes së trupit tuaj kundër viruseve dhe baktereve. Mirëmbajtja e sistemit imunitar ndonjëherë mund të jetë sfiduese, veçanërisht në muajt më të ftohtë të vitit. Kjo është arsyeja pse ne ju sjellim tre këshilla të thjeshta për rritjen e imunitetit!

Dhjetë tiparet themelore të dietës tradicionale mesdhetare

Dieta mesdhetare është njohur si standardi i artë i ushqimit të duhur, duke qenë se janë zbuluar shumë efekte të dobishme shëndetësore të një diete të tillë. Një dietë e tillë tradicionale mesdhetare është bërë sinonim i një diete të shëndetshme. Modeli i spikatur i ushqimit është shumë i përshtatshëm për popullatën e kulturës perëndimore, e cila dëshiron të ndryshojë zakonet e saj të ngrënies në mënyrë cilësore pa pasoja për shëndetin.

Dhjetë këshilla për të ndihmuar funksionimin normal të sistemit të tretjes

Tretja është një proces shumë kompleks që ndodh nën ndikimin e shumë enzimave dhe hormoneve. Ka një miliard baktere të mira në zorrët tona që janë gjithashtu përgjegjëse për ekuilibrin në sistemin e tretjes, dhe falë tyre dhe për një diete të ekuilibruar, mundësohet që të sigurohet një furnizim optimal ndaj lëndëve ushqyese.

Dhimbja e mesit - një sëmundje e kohëve moderne

Dhimbja e mesit pas një ftohjeje të zakonshme është një nga arsyet më të zakonshme për t`u vizituar tek mjeku i familjes. Dhimbja në fund të shpinës ose dhimbja e mesit mund të shfaqet në çdo moshë, por është më e zakonshme midis moshës 35 dhe 55, njësoj në të dy gjinitë. Dhimbjet e shpinës mund të parandalohen me ushtrime të rregullta, e cila nuk kërkon domosdoshmërisht shkuarjen në palestër, por rekomandohen aktivitete që do të sigurojnë forcë dhe qëndrueshmëri të muskujve, siç janë vallëzimi, joga, pilates etj.

Dhjetë këshilla për stërvitjen e trurit

Sikurse me aftësitë e tjera konjitive (njohëse), ashtu edhe për kujtesën vlen rregulli që do të zgjasë më gjatë nëse e përdorim, dmth nëse e praktikojmë, respektivishtnë qoftë se qëndrojmë mendërisht aktiv. Kjo është arsyeja pse e ashtuquajtura palestra e trurit është jashtëzakonisht e rëndësishme.