Këshilla

Si të ruhet kolagjeni dhe pamja rinore përmes dietës

A e dini se kolagjeni është një proteinë që përbën deri në 70% të lëkurës? Kolagjeni është gjithashtu një ndër proteinat më të gjendura në trupin e njeriut, veçanërisht në shumicë tek njerëzit e shëndetshëm, dhe përveç lëkurës, është një përbërës i rëndësishëm i të gjitha indeve lidhëse të kockave, muskujve, tendinave dhe enëve të gjakut.

Sistemi i tretjes dhe imuniteti

Hipokrat: „Ti je çfarë ha, ushqimi le të jetë ilaçi yt e jo ilaçet ushqimi yt“ Në sajë të sistemit të tretjes, ne furnizojmë trupin me lëndët ushqyese që janë të nevojshme për shëndetin, energjinë, rritjen dhe zhvillimin. Zbërthimi i ushqimit fillon në zgavrën e gojës ku përtypet dhe laget me pështymë.

Mosha nuk është pengesë për aktivitetin fizik

Procesi i plakjes është një fenomen normal fiziologjik dhe zgjat në mënyrë të pandërprerë nga ngjizja deri në fund të jetës. Gjatë plakjes ndodhin ndryshime të caktuara fiziologjike dhe të paktën gjysma e ndryshimeve që i atribuohen plakjes mund të shoqërohen me pasivitet. Besohet gjerësisht se mosha është një pengesë për aktivitetin fizik dhe ushtrimet fizike.

Shëndeti i zemrës dhe dieta mesdhetare

Dieta mesdhetare është konsideruar si dieta më e mirë në botë për shumë vite. Shumë libra janë shkruar për të ushqyerin mesdhetar dhe dietën mesdhetare. Parimet kryesore të një diete të tillë janë vaktet sasiore më të vogla, por prandaj hahet më shpesh. Dieta mesdhetare është e lidhur ngushtë me zonat në të cilat rriten tradicionalisht ullinjtë dhe me zonat me peshkim. Në vitet e fundit në Kroaci shënohet një rritje të lehtë të përdorimit të vajit të ullirit, por kjo është ende shumë pak duke marrë parasysh se kemi vajra ulliri me cilësinë më të mirë në botë.

Mbani një imunitet të fortë me marrjen optimale të vitaminës D

Kur bëhet fjalë për rëndësinë e saj për trupin tonë, vitamina D është një mikroelement me të cilin ne ndërtojmë një trup të shëndetshëm dhe funksional. Kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar, mirëmbajtjen e funksionit normal të muskujve dhe mirëmbajtjen e kockave dhe dhëmbëve.

Imuniteti dhe cilësia e jetës, anijet janë të lidhura

Gjendja e imunitetit tuaj dhe cilësia e jetës janë të lidhura ngushtë. Problemet e tretjes, lodhja kronike ose infeksionet e njëpasnjëshme mund të tregojnë disa shkaqe komplekse të shëndetit, por imuniteti është shumë shpesh edhe viktimë e zakoneve tona të këqija. Në atë rast, secili prej nesh mund të bëjë shumë për shëndetin tonë.

Mos lejoni që viruset e verës të prishin pushimet tuaja!

Ne të gjithë presim me padurim pushimet verore, por viruset e verës mund ta prishin atë. Prandaj, është mirë t'i kushtojmë vëmendje të veçantë higjienës në përgjithësi, në mënyrë që vera të mbetet në kujtimet tona të mira.

Çfarë është kolla dhe pse kollitemi?

Kolla është një mekanizëm natyral mbrojtës i organizmit. Në thelb shërben për të pastruar rrugët e frymëmarrjes nga mukoza e grumbulluar