Rregullat e përdorimit të cookies

Çfarë janë cookies?

Cookie është një skedar i vogël teksti që ruhet në kompjuterin tuaj ose në pajisjen celulare kur vizitoni një faqe të veçantë në internet. Me ndihmën e cookies faqja e internetitkujton veprimet dhe preferencat tuaja (të tilla si hyrja, gjuha, madhësia e shkronjave dhe preferencat e tjera të lidhura me shfaqjen) për një kohë të gjatë, kështu që nuk është e nevojshme t'i shkruani përsëri sa herë që ktheheni në faqen web të internetit ose në shfletim të faqeve të ndryshme të saj.

Si i përdorim cookies?

M.E.V. Feller përdor cookies dhe teknologji të ngjashme për disa qëllime, në varësi të kontekstit ose të produktit, duke përfshirë:

  1. marrje cookies të çastit të përdoruesit (session – id) dhe / ose cookies afatgjata të kufizuara në disa orë në disa raste – i shfrytëzojmë ato për të plotësuar preferencat tuaja dhe duke i vënë ato në pajisjen tuaj për të përmirësuar përvojën tuaj. Për shembull, ruajtja e preferencave tuaja në cookies gjë që ju mundëson të mos keni nevojë të rivendosni preferencat tuaja përherë. Gjithashtu, në qoftë se ju tërhiqeni nga reklama të bazuara në interesat tuaja, ne i ruajmë zgjedhjet tuaja të heqjes dorë nga cookies në pajisjen tuaj.
  2. cookies të konfirmimit të autentifikimit, të cilat shërbejnë për shërbimet e autentifikimit, gjatë shqyrtimit të faqes - i shfrytëzojmë ato për të verifikuar autentifikimintuaj. Këto cookie ju mundësojnë të lëvizni nga faqja në faqe pa pasur nevojë të hyni përsëri në secilën faqe. Ju gjithashtu mund të përgatisni edhe të dhënat e hyrjes në mënyrë që të mos keni nevojë të hyni sa herë që ktheheni në faqen e internetit.
  3. cookies e sigurisë së përdoruesit, të cilat shërbejnë për të zbuluar keqpërdorimin e autentitifikimit, të kohëzgjatjes së kufizuar - i përdorim për të përpunuar informacione që na mundësojnë sigurinë dhe për të identifikuar mashtrimet dhe keqpërdorimet.
  4. cookies me përmbajtje multimediale, të tilla si cookies (për flash-player, gjatë shfletimit të faqes në Internet.
  5. cookies të mundësimit të shkarkimeve, gjatë kohëzgjatjes së shqyrtimit të faqes - i përdorim për të kujtuar informacionet që na jepni dhe këto informacione i ruajmë në një cookie në mënyrë që t'i mbajmë mend këto informacione.
  6. cookies afatgjata të vazhdueshme për të personalizuar ndërfaqen e përdoruesit gjatë shikimit të faqes (ose pak më tej) - i përdorim ato për t'ju mundësuar dhënien e komenteve reaguese në faqen web.
  7. cookies të palëve të treta për ndarjen e shtesave të rrjeteve sociale për paraqitjen e anëtarëve të rrjeteve sociale – le të përfshijë faqja jonë e web cookiese mediave sociale, duke përfshirë ato që klientëve të paraqitur në rrjetin social tu mundësohet ndarja e përmbajtjes nëpërmjet rrjetit. Kjo ndodh në faqet e internetit që ju mundësojnë të aplikoni dhe të regjistroheni nëpërmjet llogarive të mediave sociale dhe në qoftë se ndani përmbajtjen e faqes në internet në rrjetet sociale (p.sh. përmes gumba Like).Ndikimi konkret ndaj privatësinë tuaj do të dallohet nga rrjetet sociale dhe varet nga cilësimet e privatësisë që keni zgjedhur në ato rrjete. Se si t'i menaxhoni këto cookies mund ta zbuloni në faqet e tyre të internetit.

 

 

Krahas cookies të mësipërme, gjithashtu përdorim:

  1. Cookie shtesë për rrjetet sociale të destinuara për gjurmim.
  2. Cookie Promocionale të palëve të treta - përdorim cookies për të mbledhur informacione në lidhje me aktivitetin tuaj në rrjet dhe për të mësuar interesat tuaja në mënyrë që të mund t'ju tregojmë reklama që mund t'ju interesojnë më shumë. Ju gjithashtu mund të hiqni dorë nga marrja e reklamave të bazuara në interesin tuaj që ju dërgojmë, siç është përshkruhet në politikën tonë të privatësisë. Ne gjithashtu përdorim cookies për të regjistruar, për shembull, sa vizitorë kanë parë reklamën dhe cilat reklama keni parë, në mënyrë që të mos ju shfaqen të njëjtat reklama më shumë se një herë.
  3. Cookies analitike - përdorim cookie të palëve të para dhe të treta dhe të identifikuesve të tjerë për të mbledhur të dhëna mbi përdorimin dhe performancën, për shembull: mund t'i përdorim ato për të numëruar vizitorët unik në një faqe në faqen e internetit ose shërbim dhe për të zhvilluar statistika të tjera për funksionimin e faqeve tona të internetit dhe produkte ose për të mësuar se si është performanca e produkteve tona në mënyrë që t'i përmirësojmë ato (për shembull, ne përdorim cookies për të mbledhur të dhëna që ndihmojnë në shpërndarjen e ngarkesave). Kjo mundëson që të funksionojë faqja jonë e internetit.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se disa video regjistrime në faqen tonë përdorin cookies për të mbledhur në mënyrë anonime statistikat në lidhje me mënyrën se si keni arritur në faqen tonë dhe videoregjistrimet që keni vizituar.

Mundësimi i cookie-ve të lartpërmendura nuk është rreptësisht e nevojshme për faqen e internetit, por do t'ju japë një përvojë më të mirë shfletimi.

Ju mund t'i fshini ose bllokoni këto cookies, por nëse e bëni këtë, disa karakteristika të kësaj faqeje interneti mund të mos funksionojnë.

Informacionet e lidhur me cookie nuk përdoren për t'ju identifikuar personalisht, ndërsa të dhënat për kampionet janë plotësisht nën kontrollin tonë.

Cookies në fjalë nuk përdoren për ndonjë qëllim, por vetëm për atë që përshkruhen këtu.

A përdorim cookies të tjera?

Disa nga faqet ose nënfaqet tona mund të përdorin cookies shtesë dhe / ose të ndryshme nga ato që kemi renditur dhe përshkruar. Për shembull:

– ndërmarrjet që ne punësojmë për të ofruar shërbime në emrin tonë, të tilla si analitika e vendit - web, vendosin cookies kur vizitojnë faqet tona web 

– kompanitë që dërgojnë përmbajtje siç janë videot ose lajmet ose reklamat në faqet tona të internetit, vendosin cookie-t e tyre. Këto kompani përdorin të dhënat që përpunojnë dhe përdorimin në përputhje me rregulloret e tyre për mbrojtjen e të dhënave, që mund tu mundësojë këtyre kompanive grumbullimin dhe kombinimin e informacioneve për aktivitetet tuaja në më shumë faqe web, aplikacione ose shërbime rrjeti.

Detajet rreth tyre do t'ju ofrohen në momentin kur ato të shfaqen, dhe në atë moment nga ju do të kërkojmë miratim, në qoftë se nuk e keni dhënë më parë, në mënyrë që t'i ruajmë edhe këto cookies.

Si mund të kontrolloni cookies?

Ju mund të fshini të gjithë cookies që janë ruajtur tashmë në kompjuterin tuaj ndërsa shumica e cilësimeve të shfletuesit ju mundësojnë bllokimin e biskotave të ruajtura. Nëse bllokoni cookies (biskotat), ndoshta gjatë cdo vizite në faqen web do t'ju duhet të rregulloni manualisht disa cilësime të dëshiruara, ndërsa disa shërbime dhe funksione mund të mos jenë të disponueshme.

Si të fshini cookies?

Shumica e cookies mund të fshihen lehtësisht, por ju theksojmë se fshirja ose bllokimi i të gjitha cookies mund të ndikojë negativisht në përdorimin e faqes.

Sidoqoftë, nëse vendosni të fshini ose çaktivizoni cookies në kompjuterin tuaj, është e nevojshme të azhornoni cilësimet e shfletuesit tuaj të internetit (për informacion se si të fshini dhe çaktivizoni cookies, shihni shfletuesin tuaj duke zgjedhur menunë e ndihmës).

Informacion shtesë për çaktivizimin ecookies.

Aktualisht ka disa faqe interneti për të çaktivizuar ruajtjen e cookies për shërbime të ndryshme.

Më shumë informacion mund të gjeni në adresat e mëposhtme të internetit:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Përveç kësaj, një ndihmë e madhe mund të jenë edhe faqet e internetit të mëposhtme:

Rirregullimi dhe kontrolli i cookies

Sa herë që vizitoni faqen tonë të internetit, mund të vendosni të ri-rregulloni dhe kontrolloni cookiesdhe mund t'i fshini ose t'i ndryshoni ato në çdo kohë.