Eugen Viktor Feller

Rreth M.E.V. Feller®

Nëpërmjet respektimit të standardeve më të larta të prodhimit të produkteve farmaceutike dhe duke përdorur teknologji moderne dhe cilësi të lartë, u sigurojmë pacientëve një gamë të gjerë të shtesave ushqimore për përmirësimin e ruajtjen e përshtatshme të shëndetit nëpërmjet rekomandimit profesional të farmacistit.

Cilësi e garantuar

I orientuar në përsosmërinë farmaceutike, M.E.V. Feller® është simbol i cilësisë së provuar dhe zgjedhjes së drejtë dhe të sigurtë. Qëllimi ynë kryesor është t'ju ofrojmë vetëm më të mirën mjekëve, farmacistëve dhe pacientëve të tyre. Cilësia e lartë e Produkteve Feller M.E.V. bazohet në prova shkencore dhe inovacione që janë në përputhje me politikën tonë të rreptë të cilësisë.

Efektiviteti është i rëndësishëm

Formulimet M.E.V. Feller® ndjekin kritere strikte të cilësisë dhe standarde të larta të përsosmërisë farmaceutike. Ekspertët tanë, përmes kombinimit të njohurive të gjera dhe kërkimeve shkencore, kanë zhvilluar formula inovative duke përdorur elemente jashtëzakonisht efektivë dhe të testuar.

Jemi të përkushtuar ndaj profesionit

Të udhëhequr nga rekomandimi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, e cila thekson rolin këshillues shumë të nevojshëm të farmacistëve në vetë-mjekimin e përgjegjshëm, vëmë theksin në përdorimin e produkteve pa recetë si të sigurta dhe efektive nëse përdoren sipas udhëzimeve dhe me këshillimin e duhur. Udhëzimet e ekspertëve janë pjesë e domosdoshme e mirëqenies afatgjatë të pacientëve dhe formulimet M.E.V. Feller® janë në dispozicion vetëm në farmaci dhe në pikat e specializuara të dhënies (shpërndarjes) së produkteve, me këshillim profesional.

Jemi të përkushtuar ndaj pacientëve

Formulimet M.E.V. Feller® ndjekin kritere strikte të cilësisë dhe standarde të larta të përsosmërisë farmaceutike. Ekspertët tanë, përmes kombinimit të njohurive të gjera dhe kërkimeve shkencore, kanë zhvilluar formula inovative duke përdorur elemente të testuar jashtëzakonisht efektivë.

Historia

Mjeshtër Eugen Viktor Feller - farmacist i famshëm

Eugen Viktor Feller (Lviv, Lemberg 1871 - Zagreb, 1936), farmacist dhe sipërmarrës, farmacist i famshëm evropian, farmacist i oborrit të Lartmadhërisë së Tij Princit Philip të Bourbonit, me vizionin e tij pushtoi botën nga Donja Stubica e vogël e dikurshme. Si praktikant në Farmacinë e K Angjelës, të pronarit Adolf Alfons Thierry de Chateauvieux, fiton njohuri shumë të nevojshme për prodhimin dhe shitjen e ilaçeve. Këto njohuri më vonë e ndihmuan atë të fillonte prodhimin vetë, së pari në Grubishno Polje, dhe pastaj hapi farmacinë K Sveti Trojstvo në Donja Stubica, ku u ndërtua një fabrikë me laborator.

Elsa – i shëron të gjitha

Duke përdorur një recetë sekrete, Feller prodhoi eliksir Elsa - Fluid, i cili mori emrin e nënës së tij. Eliksiri shëroi "të gjitha sëmundjet", pra dhimbjet e kyçeve, ftohjet, dhimbjet e mesit, dhimbjet e kokës, dhimbjet e dhëmbëve dhe shiti më shumë se 27 milion shishe. Bashkë me lëngun Elsa-Fluid, Feller prodhoi edhe produkte të tjera Elsa në Stubica, të tilla si pilulat Elsa tretës për të përmirësuar tretjen, përbërësi kryesor i të cilit ishte raveni, kallamave të sheqerit të Feller kundër krimbave të quajtur Elsa ishin destinuar kryesisht për fëmijët, por ato gjithashtu veprojnë shkëlqyeshëm edhe tek të rriturit. Ilaçi me pikaElsa-Suedeze është në të vërtetë një liker për stomakun dhe është përdorur për të tretur dhe stimuluar oreksin. Kundër kollës dhe dhimbjes së gjoksit, Feller prodhoi lëngun Elsa-Zagorje dhe kundër anemisë në gjak verën Elsa-kina-hekuri. Për një jetë të gjatë, ai prodhoi vajin e peshkut Elsa, i cili forcon çdo njeri, veçanërisht gratë dhe fëmijët e dobët. Karafili Elsa-Menthol, me të cilin lehtësohen dhimbjet e kokës dhe migrena, por gjithashtu lehtëson edhe efektet e pickimit prej insekteve. Përveç produkteve të tij Elsa, vizionari Feller ofroi edhe ilaçe të tjera për tretjen si balsami i Sehoferit, ilaçi me pika Hoffman, ndërsa kundër kollës shurup me hekur, sheqerëzat Hega, pluhur për kollën (pluhur fijaker). Në radhët e grave kanë qenë të popullarizuara produktet e bukurisë Elsa të Fellerit, veçanërisht për lëkurën dhe flokët, të tilla si sapuni i katranit Elsa, sapuni i bukurisë dhe shëndetit mjekësor dhe pomada e fytyrës Elsa, për të cilën në reklama thuhej se zhdukte puçrrat , njollat e mëlçisë dhe të diellit dhe ai që e përdor për një kohë të gjatë ka lëkurë të pastër si dëbora. Për flokë të bukur dhe të shëndetshëm prodhoi pomadën Elsa Tannchin për rritjen e flokëve dhe llakun Elsa për flokët. Për meshkujt kanë qenë të destinuar pomada Feller për mjekrën dhe sapuni Elsa për rruarje. 

Nga Donja Stubica në Amerikë

Gjatë vitit 1908 dërgoheshin me postë 300 deri në 400 porosi të ilaçeve në ditë nga Donja Stubica dhe pranoheshin pothuaj po aq porosi dërgesa parash. Feller pushtoi tregjet e Austrisë, Gjermanisë dhe të vendeve të tjera evropiane, si dhe Egjiptin, Kinën, Japoninë dhe Amerikën, tek të cilat eliksiri u eksportua veçanërisht gjatë epokës së Prohibition (moslejimit), sepse përmbante një përqindje të lartë alkooli.

E. V. Feller mësoi shumë rreth reklamimit të preparateve farmaceutike nga A. Thierry në Pregradi, i cili përmes reklamave tëpërshtatshme arriti sukses të madh në shitjen e specialiteteve të tij. Suksesi i tij kontribuoi në zhvillimin e Zagorjes Kroate, veçanërisht të Donja Stubicës. Pas vdekjes së tij, biznesin e morën në administrim djemtë e tij, deri në vitin 1943, kur fabrikat dhe farmacitë u mbyllën. Ndërtesa e fabrikës së dikurshme Feller - laboratori në Donja Stubicau shpall trashëgimi kulturore nën mbrojtje në vitin 1994.

Burimi: Punimi profesional: Farmacia Eugen Viktor Feller në Donja Stubica, Lorka Lončar; Muzetë e Zagorjes Kroate - Muzeu Selacki Buna, Gornja Stubica

Shtrirja kohore

1899.

Farmacia "K Svetom Trojstvu" u hap në Donja Stubica, në pronësi të Eugen Viktor Feller.

1901.

Eugen Viktor Feller filloi prodhimin e eliksirit me famë botërore Elsa-Fluid

1916.

Farmacistja e njohur Žiga Ključec, shumë ekspertë dhe farmacistë të rinj i bashkohen historisë së suksesshme të Feller

1900. - 1942.

Në Donja Stubic, Feller prodhon:

  • Elsa-fluid
  • tabletave nxitëse Elsa
  • Vaj peshku Elsa
  • Kallam sheqeri Feller kundër parazitëve
  • Ilaçi me pikaElsa-Suedeze
  • Lëngu Elsa-Zagorje
  • Verë - kina - hekuri - Elsa

1936.

Farmacia dhe prodhimi merren në ngarkim nga Kazimir Feller, pas vdekjes së babait të tij Eugen Viktor Feller

1942.

Ndërprerja e prodhimit të lëngut Elsa-Fluid; u prodhuan gjithsej 27 milion shishe

1994.

Ndërtesa e fabrikës-laboratorit të dikurshëm Feller në Donja Stubica shpallet trashëgimi kulturore

2002.

Themelohet kompania Salvus d.o.o.

2006.

Përfundoi rinovimi dhe restaurimi i ndërtesës së fabrikës - laboratorit Feller 

2019.

U hap fabrika e prodhimit të biznesit Salvus, në të cilën rimishërohet prodhimi i markës M.E.V. Feller®

2020.

M.E.V. Feller® – Shëndet në përsosmëri

Rreth Salvus

Salvus d.o.o. është kompani moderne rajonale e themeluar në vitin 2002 në Kroaci dhe biznesi i saj bazohet në shitjen me shumicë të ilaçeve, të produkteve mjekësore, shtesave ushqimore dhe kozmetike, si dhe në zhvillimin strategjik dhe ndërtimin e markave të suksesshme, të njohura dhe inovative. Përveç Kroacisë, ne gjithashtu operojmë në Bosnjë dhe Hercegovinë, Serbi, Slloveni, Kosovë, Shqipëri dhe Austri.

Kompania Salvus d.o.o. është një partner krenar afatgjatë i farmacive, spitaleve dhe institucioneve të tjera të kujdesit shëndetësor dhe qëllimi i tij përfundimtar është të përmirësojë cilësinë e jetës së pacientëve.

Përveç shitjes me shumicë, ne kemi një rrjet të shitjes me pakicë në shtatë qytete në të gjithë Kroacinë.

Rritja dhe zhvillimi ynë janë rezultat i orientimit të biznesit drejt kënaqësisë së klientëve, partnerëve të biznesit dhe punonjësve tanë.

Ne jemi kompani mjaft efikase dhe e organizuar dhe një partner cilësor dhe i besueshëm për klientët dhe furnizuesit tanë. Ne jemi të nxitur nga pasioni dhe frymëzimi në realizimin e qëllimeve të përcaktuara, ndërsa suksesin tonë e bazojmë në standarde të larta të cilësisë që mundësohen nëpërmjet mënyrës tonë të menaxhimit të burimeve njerëzore dhe një strukture organizative efektive.

salvushealth.com

Projekt BE

emri i projektit:

Salvus – Zgjidhje të shëndetshme për rritjen dhe zhvillimin e konkurrencës 

 

përdorues:

Salvus d.o.o. 

 

përshkrim i shkurtër i projektit:

Kompania Salvus d.o.o. në tenderin "Kompetenca dhe zhvillimi i MSP-ve", me kodinreferues KK.03.2.1.05, ka paraqitur projektin e investimit në kapacitete prodhuese dhe makineri. Me zbatimin e projektit "Salvus - Zgjidhje të shëndetshme për rritjen dhe zhvillimin e konkurrencës", kompania Salvus d.o.o. do të ndërtojë mjedise prodhimi dhe magazinimi dhe do të sigurojë pajisjet e nevojshme, të cilat do të mundësojë zgjerimin e biznesit në prodhim dhe do të rrisë efikasitetin e biznesit të përgjithshëm të kompanisë. Zbatimi i projektit do të forcojë konkurrencën e kompanisë në tregun vendas dhe ndërkombëtar, gjë që do të rrisë të ardhurat nga shitjet dhe do të mundësojë punësime të reja. Aktivitetet e projektit përfshijnë stimulimin e punëve, shërbimeve dhe pajisjeve të ndryshme.

 

Objektivat dhe rezultatet e pritshme të projektit (operacionet):

Qëllimi i përgjithshëm i projektit është të kontribuojë në forcimin e konkurrencës rajonale të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme nëpërmjet rritjes së produktivitetit dhe të konkurrencës së kompanisë Salvus d.o.o. Ndërtimi i një salle prodhimi me hapësirë ​​depozituese dhe administrative dhe blerja e makinerive dhe pajisjeve të reja, do të mundësojë zhvillim të mëtejshëm dhe do të rrisë pjesëmarrjen në tregun e brendshëm dhe ndërkombëtar, respektivisht do të rrisë të ardhurat nga shitja dhe të ardhurat nga eksportet duke iu përgjigjur kështu kërkesave të klientëve, duke ruajtur njëkohësisht vendet ekzistuese të punës dhe duke bërë punësimin e punonjësve të rinj. 

 

Vlera e përgjithshme e projektit:

45.515.400,00 Kuna kroate (HRK)

 

shuma e bashkëfinancuar nga BE:

16.402.723,95 HRK

 

Periudha e zhvillimit të projektit:

nga 12 Tetor 2017 derimë 12 Qershor 2019.

 

Personi i kontaktit:

Tea Milički, mag. oec., tea.milicki@salvushealth.com

 

Projektin e kabashkëfinancuarBashkimi Evropiannga fondi Evropian për zhvillim rajonal.

Përmbajtja e faqes në internet është përgjegjësia ekskluzive e kompanisë Salvus d.o.o.

www.strukturnifondovi.hr

www.hamagbicro.hr