Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Zašto uzimati dodatke ishrani?

Vitamini i mineralne tvari esencijalni su elementi u ljudskom organizmu. Naše tijelo ih nije sposobno proizvesti samo, nego ih je potrebno unijeti raznim namirnicama. Uravnotežena i raznolika ishrana je ključna za održavanje zdravog organizma. Međutim, danas rijetko koji pojedinac uspijeva svakodnevno održati ravnotežu u svojoj ishrani, a vrlo užurban životni stil koji proizvodi stres značajno doprinosi nagrizanju imuniteta. Upravo su zato multivitaminsko-multimineralni pripravci jedni od najkorištenijih dodataka prehrani.

 

 

Vitamini su organske esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu u malim količinama, između 1 μg i 100 mg. Svaki vitamin ima svoju biohemijsku funkciju, a njihov nedostatak uzrokuje specifična oboljenja. 

Minerali su mikronutrijenti anorganskog ili anorgansko-organskog porijekla i neizostavni su dio naše ishrane. U esencijalne minerale ubrajamo: željezo, cink, jod, selen, bakar, mangan, fluor, hrom, kobalt, molibden, nikal i silicij.

Ne jedan, nego 21 najvažniji vitamin i mineral u 100 % preporučenim dnevnim dozama

Kapsule M.E.V. Feller® Multi 100% odličan su izvor esencijalnih vitamina i minerala u 100 % preporučenom dnevnom unosu i sadrže čak 21 aktivan sastojak, a preporučuje se uzimanje jedne kapsule na dan uz obrok. Sadrže vitamine A, C i D, bakar i cink koji dopriose normalnoj funkciji imunološkog sistema, a vitamin B2, niacin, vitamin B6, folna kiselina, vitamin B12, željezo i magnezij doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti.

Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne ishrane te zdravog načina života.