Imunitet i kvaliteta života, spojene su posude

Pazite na kvalitetnu i raznovrsnu ishranu

Osim izbjegavanja poroka poput pušenja ili prekomjerne konzumacije alkohola, posebnu pažnju moramo posvetiti svojim prehrambenim navikama. Raznovrsna i uravnotežena ishrana vašem će organizmu osigurati vitamine i minerale koji su neophodni za održavanje snažnog imuniteta. Po mogućnosti što više izbjegavajte obrađenu hranu i potrudite se da na vašem jelovniku redovno budu prisutni svježe voće, povrće te posebno vrijedni orašasti plodovi. Bogati su antioksidansima, kao i vitaminima A, B, C i E neophodnim za pravilno funkcionisanje imuniteta. Ne zaboravite ni na presudnu ulogu pravilne ishrane ili dodataka prehrani, jer neke od važnih vitamina ili minerala naše tijelo ne može samo proizvesti ili ih ne može proizvesti u dovoljnoj mjeri. Bogata paleta M.E.V. Feller vitamina i minerala sadrži upravo one mikronutrijente koji će vam pomoći u jačanju i održavanju dobrog imuniteta.

 

Na primjer, M.E.V. Feller® Multi 100 %, koji je izvor esencijalnih vitamina i minerala u 100 % preporučenom dnevnom unosu i sadrži čak 23 aktivna sastojka, jedan je od izvrsnih dodataka prehrani koji će vašem organizmu osigurati upravo ono što mu je najpotrebnije. Uz mnogobrojne funkcije koje cink ima u našem organizmu, najviše se ističe ona vezana uz imunološki sistem. 

M.E.V. Feller® Cink 15 mg u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži 15 mg cinka što je 150% preporučenog unosa za odrasle osobe i kao takav predstavlja važan dio svake male kućne apoteke dodataka prehrani.

Budite aktivni

Posebnu temu predstavlja fizička aktivnost. Sve rasprostranjeniji sjedilački način života također može rezultirati slabljenjem imuniteta. Redovno vježbanje će doprinijeti većoj kvaliteti života. Naravno, odaberite onu vrstu aktivnosti koja vam najbolje odgovara, ali budite ustrajni i redovni. Redovna fizička aktvnost će u bitnoj mjeri smanjiti stres kojem smo svakodnevno izloženi, a pozitivno će se odraziti na kvalitetu sna koji će dodatno osvježiti organizam.