Uslovi korištenja i pravne napomene

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu obavijest u kojoj su navedeni naši uslovi poslovanja i pravila privatnosti. Pristupom ovim stranicama prihvatate sve rizike koji mogu nastati njihovim korištenjem.

Ova mrežna stranica nudi općenite informacije o mnogim temama, proizvodima i uslugama vezanim za zaštitu zdravlja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputstava o upotrebi pojedinih proizvoda ni predstavljanje pojedinih proizvoda. Ova mrežna stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i izrađena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnu procjenu medicinskog osoblja koje se brine o pacijentu i ne treba se shvatiti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Nijedan pacijent ne bi se trebao koristiti informacijama na ovoj mrežnoj stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konsultacija s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za specifične savjete i uputstva o proizvodima i uslugama koji se spominju na ovoj stranici molimo da se obratite direktno medicinskim izvorima, medicinskom ili farmaceutskom osoblju te tijelima koja izdaju rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u vašoj zemlji.

Salvus BH d.o.o. učinit će sve što može kako bi informacije na ovoj mrežnoj stranici bile tačne, pravovremene i precizne, ali ne daje nikakve garancije o njihovoj tačnosti ili potpunosti. Salvus BH d.o.o. ovime isključuje svoju odgovornost za eventualnu netačnost informacija, svaku direktnu i/ili indirektnu štetu koja proizlazi ili bi mogla proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ovom mrežnom stranicom. Svi korisnici slažu se da lično snose svaki rizik u vezi s pristupom i upotrebom sadržaja ove mrežne stranice.

Ova mrežna stranica također sadrži informacije trećih strana i linkove na druge stranice na internetu nad kojima Salvus BH d.o.o. nema nikakav nadzor. Takve su informacije označene na odgovarajući način. Koristeći se navedenim linkovima i tekstovima napustit ćete ovu mrežnu stranicu. Salvus BH d.o.o. nema nadzor nad tim stranicama, njihovim sadržajem, tačnošću ili sigurnošću te ne daje nikakve garancije o tačnosti informacija ili bilo koje druge karakteristike takvih stranica i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakvu direktnu i/ili indirektnu štetu koja bi mogla proizići iz pristupa i korištenjem tim mrežnim stranicama. Svi korisnici ove mrežne stranice slažu se da se takvim (trećim) stranicama koriste na osobnu odgovornost.

Sadržaj i dokumenti objavljeni na ovoj mrežnoj stranici ne smiju se kopirati osim ako služe kao kopije za nekomercijalnu i osobnu upotrebu. Uz poštovanje navedenog ograničenja kopiranje je dopušteno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste te svih ograničenja koja su na ovoj mrežnoj stranici navedena. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovoj mrežnoj stranici dopušteno je samo uz izričito odobrenje firme Salvus BH d.o.o. Žig - marka "M.E.V. Feller" i proizvodi obuhvaćeni istim žigom- markom našeg društva zaštićeni su i registrirani- registrovani u Republici Hrvatskoj u skladu sa Zakonom o žigu - marci i Međunarodnom klasifikacijom proizvoda i usluga (Nicanska klasifikacija) te su međunarodno registrirani - registrovani i zaštićeni u skladu s Madridskim sporazumom o međunarodnoj zaštiti žigova - marki te pripadajućem Protokolu.

Zaštita vaše privatnosti vrlo nam je važna. Prikupljat ćemo podatke o identitetu osoba (ime i prezime, broj telefona ili adresa e-pošte) samo kad su ustupljeni dobrovoljno.

Tim ćemo se podacima koristiti kako bismo udovoljili vašim zahtjevima za informacije, bolje razumjeli vaše potrebe i kako bismo povremeno stupili u kontakt s vama i obavijestili vas o našim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Ako takve obavijesti ne želite primati, jednostavno nas o tome možete obavijestiti e-poštom ili telefonom. Čuvat ćemo i poštovati vaše lične podatke. Izričito izjavljujemo da Salvus BH d.o.o. neće prodavati ili na bilo koji drugi način, osim navedenog, koristiti se vašim ličnim podacima niti ih prenositi bilo kojoj trećoj strani bez vašeg odobrenja. Sve promjene politike zaštite privatnosti bit će pravovremeno objavljene na ovoj mrežnoj stranici ili će vam postati dostupne na drugi prikladan način. Iznad svega, u svakom trenutku imat ćete mogućnost upozoriti nas ako ne želite da se koristimo vašim podacima. U svakom trenutku imate pravo od nas zatražiti pristup ličnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade. Također, imate pravo uložiti prigovor na obradu te pravo na prenosivost podataka. Pristanak za obradu podataka, možete u bilo kojem trenutku povući.
Ako imate bilo kakva pitanja u vezi sa zaštitom ličnih podataka i ostvarenjem prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka putem e-pošte: dpo@salvushealth.com. Ako sumnjate na povredu u postupku obrade podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Salvus BH d.o.o. zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove mrežne stranice, u bilo koje vrijeme i iz bilo kog razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.