Saveti

Zdravlje srca i mediteranska ishrana

Mediteranska ishrana se već godinama smatra najboljom ishranom na svetu. O mediteranskoj ishrani i mediteranskoj dijeti napisane su mnoge knjige. Glavna načela takve ishrane jesu količinski manji, ali češći obroci. Mediteranska ishrana je usko povezana sa područjima u kojima se tradicionalno uzgajaju masline i ide u ribolov. U Hrvatskoj se poslednjih godina beleži blagi porast upotrebe maslinovog ulja, ali to je još uvek premalo, s obzirom na to da se u njoj proizvode maslinova ulja najboljeg svetskog kvaliteta.

Zadržite snažan imunitet optimalnim unosom vitamina D

Kada je reč o njegovoj važnosti za naš organizam, vitamin D je mikronutrijent uz pomoć kog gradimo zdravo i funkcionalno telo. On doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema, održavanju normalne funkcije mišića, kao i održavanju normalnog metabolizma kostiju i zuba.

Imunitet i kvalitet života, spojene su posude

Stanje vašeg imuniteta i kvalitet života u uskoj su vezi. Probavne tegobe, hronični umor ili uzastopne infekcije mogu ukazivati na neke složene zdravstvene uzroke, imunitet je često i žrtva naših loših navika. U tom slučaju svako od nas može učiniti mnogo za svoje zdravlje.

Ne dopustite da vam letnje viroze pokvare odmor!

Svi se radujemo toliko željenom letovanju, no letnje viroze ga mogu poremetiti. Zato je dobro posebnu pažnju posvetiti higijeni generalno kako bi nam leto ostalo u dobrom sećanju.

Šta je kašalj i zašto kašljemo?

Kašalj je po svojoj prirodi zaštitni mehanizam organizma. U osnovi služi čišćenju disajnih puteva od nakupljene sluzi.