Pet jednostavnih saveta za jačanje Vašeg imuniteta

Imunitet predstavlja prvu liniju odbrane Vašeg organizma protiv virusa i bakterija. Njegovo održavanje ponekad zna biti izazovno, naročito u hladnijim mesecima u godini. Zato vam donosimo tri jednostavna saveta za jačanje imuniteta!

Stress-free okruženje

Bez obzira o kojoj situaciji se radi, stres uvek pronađe način kako da utiče na kvalitet našeg života. Stres se često ne možemo izbeći, ali ga zato možemo ublažiti. Naši saveti za smanjenje stresa i jačanje imuniteta su:

  1. Boravite u prirodi – svež vazduh uvek je dobra opcija. Izađite i opustite se.
  2. Dobro se naspavajte – san je neophodan za naš organizam i funkcionisanje tela.
  3. Definišite stresne tačke – šta Vas tačno stresira? Pokušajte da prepoznate stresore i promenite akcije i reakcije. Naučite iz svojih grešaka.

Više informacija o tome kako su imunitet i kvalitet života spojene posudei idu zajedno pročitajte ovde.

Ishrana za jačanje imuniteta

Ne može se dovoljno naglasiti optimalan unos tečnosti radi prevencije dehidratacije organizma i pada imuniteta. Kako biste bili sigurni, dnevno popijte minimalno litru i po vode. Tečnost će pomoći Vašem imunitetu da “stvori vlažan pokrivač” koji sprečava viruse i bakterije da se “zalepe” za Vaš imunitet. Unos hrane takođe je važan. Preporuka je unositi hranu bogatu vlaknima (chia, lanene semenke, crna čokolada, grašak), vitaminima (šargarepa, batat, tikva, kajsije, suve šljive)i mineralima (avokado, kupus, nemasno crveno meso, meso ribe, jaja).

Uz uravnoteženu i raznovrsnu ishranu nemojte zaboraviti i na M.E.V. Feller® dodatke ishrani. Za mesec oktobar važi akcija 1+1 GRATIS, što znači da za svaki kupljeni dodatak ishrani M.E.V. Feller kategorije “imunitet”, isti dobijete gratis. Sve proizvode koji su uključeni u ovu akciju možete pogledati ovde.

Vežbanje je opet in

Jedan od uzroka slabljenja imuniteta jeste nedostatak aktivnog života, odnosno kretanja. Vežbanje ne mora značiti odlazak u teretanu pet puta nedeljno. Dovoljno je pola sata intenzivnije šetnje ili 15 minuta istezanja ako ste u kancelariji, kako bi se podstakli pozitivni procesi u našem telu.

Prijatno okruženje, dobra hrana i rekreacija pomažu Vašem imunitetu da ojača i spremnije dočeka hladnije dane. Više saveta možete pročitati ovde.